In de week van 3 tot 9 februari gaan we weer een challenge aan. Deze week probeert het Goed Gebuurt team zo min mogelijk afval te produceren.

Een paar keer per jaar proberen we onszelf, en daarmee jullie ook, uit te dagen. Dit doen we om onszelf bewuster te maken van onze gewoontes. En om te kijken of die te veranderen zijn. Vaak wel. Zo hebben we al een budgetweek gehad en een veganweek. Deze keer willen we aan het einde van de week zo weinig mogelijk afval hebben.

Alleen het broodnodige

Dat betekent ten eerste, alleen het broodnodige consumeren. En ten tweede, proberen verpakkingsvrij voedsel te kopen (of zelf te groeien, maar dat is lastig in een week)

Dus we gaan opzoek naar winkels waar je goede groente zonder plastic kan kopen (Turkse winkeltjes, de markt, eco-winkels, voedseltuin/bos?), moeten we eieren en kaas bij de boer halen, of ook op de markt.

Als er pasta, rijst of wat anders nodig is… waar koop je dat zonder verpakking? Ook moeten we zelf onze verpakkingen meenemen, glas, blik, tas of netje.

Wie doet er mee?

We gaan op onderzoek uit in de omgeving Utrecht. Wie doet er mee in zijn omgeving? Laat het ons weten op instagram @goedgebuurt of via Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *