Hmm. De een wel. De ander niet. We deden deze challenge om bewust te worden van ons uitgeef gedrag. Kan je minder uitgeven en uiteindelijk dan ook minder geld nodig hebben?

Carlijn:
“De week begon makkelijk. Ik hield er meteen rekening mee dat een groot gedeelte van de 75 euro naar benzine zou gaan, omdat ik in het weekend naar Twente ging. Eten en kleine reiskosten passen ook prima in dit budget. Ik zou het allemaal precies halen, had zelfs nog geld over voor een tweedehands broek.
Totdat ik in Twente in een winkel precies de spullen tegenkwam die ik nog nodig had voor mijn oude Volkswagenbus. Shit. Terugrijden zou nog duurder zijn uiteindelijk, dus ik besloot het te kopen. Eindstand? -67 euro.
75 euro per week is prima te doen, tenzij je auto kapot gaat. Of je een nieuwe rugzak nodig hebt. Of je wasmachine gefixt moet worden.
Wat ik dan wel van heb geleerd? Ik geef veeeeeel geld uit aan kleine aankoopjes. Koffie hier, kringloopspulletje daar. Nergens voor nodig!”

Roel:
“Ik heb het glansrijk gehaald. Heb zelfs nog 5 euro over! En ik heb een avondje ‘gedronken’ met vrienden in de stad (alcoholvrij), ik heb boodschappen gehaald en heb gereisd. Dus zonder dure aankopen lukt het wel. Moet wel zeggen, ik heb gesmokkeld, omdat ik dingen die ik wilde kopen en duurder waren, heb uitgesteld naar de volgende week. En een andere reis had ik voor de tijd al geboekt.
Eigenlijk zouden we het een keer een maand moeten doen en een maandbudget moeten stellen. Misschien na december, dan heeft toch niemand meer geld over.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *