Leven met weinig geld is voor veel mensen geen keuze. Armoede is nog steeds een flink probleem in Nederland en het is goed daar bewust van te zijn.

Wij maken het deze week wel een keuze. Als je minder wil werken en meer tijd voor andere dingen wil maken, heb je automatisch ook minder te besteden in de maand.

Om voor onszelf inzichtelijk te maken hoeveel we ongemerkt eigenlijk uitgeven, maken we van tweede week van oktober, De Broodnodige week.
Van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober proberen wij een week lang rond te komen van 75 euro per persoon. We halen alleen het broodnodige. Doe je mee?
Hiervan moeten we de dagelijkse dingen betalen. Boodschappen, reiskosten, wel of geen koffie halen onderweg. Dat lijkt makkelijk te doen, maar omdat we daar normaal niet zo op letten, wordt dat voor ons nog een hele klus.

Betalen gaat zo makkelijk digitaal, dat we ongemerkt toch een heleboel uitgeven. Even lunchen met een vriend, een koek uit de automaat, een mooie bloempot bij de kringloop, koffie op het station, aankopen in een app. Zoveel betalingen van een paar euro, die samen weer een flink bedrag vormen.

De maandelijkse uitgaven laten we voor deze week buiten beschouwing. Daarvoor moeten we een keer een hele maand op een budget leven. Maar je kan ze natuurlijk wel optellen achteraf, om te zien hoeveel je eigenlijk nog meer nodig had die week.

Doen jullie mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *