Elke maand probeert het duo van Goed Gebuurt iets nieuws uit.

Afgelopen september hebben Roel en Carlijn een week lang veganistisch gegeten. Nou, dat kan niet zo moeilijk zijn, denk je misschien. Maar er zitten toch nog wat haken en ogen aan, als je normaal niet nadenkt over de ingrediënten van een product.

Roel: “Ik maak veel producten zelf. Zo bak ik mijn eigen brood en maak ik mijn eigen pindakaas. Nu lette ik meer op wat ik daar eigenlijk ingooi. Lunch en avondeten maken is goed te doen, je zoekt een lekker recept uit. Veganistische snacks tussendoor vind ik lastiger, want voor ik het wist had ik een stroopwafel in mijn mond.”

Carlijn: “Ik kwam erachter dat ik al vrij weinig zuivel eet. De enige producten die ik echt miste waren kaas en ei.  In de supermarkt besteedde ik meer tijd aan het lezen van etiketten. Er is eigenlijk bijna altijd wel een veganistisch alternatief! Het maakte me ook wat creatiever wat avondeten betreft. Ik vond het wel lastiger om uit eten te gaan, zeker met een weekendje weg. Daar ben ik de fout in gegaan!”

In oktober?
In de week van 7 tot en met 13 oktober leven we van een klein budget.
Volg ons op Facebook en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *